“You can’t stop the waves, but you can learn to surf”

Wat is Mindfulness?

Mindful zijn is met je aandacht volledig aanwezig zijn in dit moment. Dus met je lichaam en je geest tegelijkertijd in het hier en nu. Ook vraagt mindfulness een bepaalde houdingskwaliteit. Namelijk een milde, vriendelijke houding.

Dat klinkt toch best simpel?

Hoewel dat het ook is, blijkt het in de praktijk toch vaak moeilijker dan gedacht.

Wie kent het niet de lijstjes afwerken in je hoofd, dagdromen, herinneren of ineens al ergens zijn en niet meer weten hoe je er bent gekomen? Dit zijn typische voorbeelden van niet mindful zijn.

We functioneren vaak op onze automatische piloot. Deze automatische piloot kan ook zorgen voor steeds diezelfde gedachten of het reageren op steeds dezelfde manier. Dit kan stress en onrust tot gevolg hebben. Als je hier zelf invloed op wilt uitoefenen is het van belang dat je deze automatische patronen gaat ‘zien’.

Net zoals we onszelf hebben geleerd om op de automatische piloot te leven kunnen we onszelf ook leren dat we deze uit kunnen zetten om zo bewuste keuzes te maken met alles wat er op je pad komt.

Het is geen kunstje wat ervoor zorgt dat eventuele problemen en zorgen verdwijnen, maar het kan je wel leren hier anders mee om te gaan wat uiteindelijk voor meer rust en geluk kan zorgen. Het is dus een vaardigheid die je kunt leren, maar die wel degelijk oefening vraagt. Deze vaardigheid is te leren tijdens de 8-weekse training.

Klik hier als je meer wilt weten over de training of hier voor actuele startdata.