Create a clearing

Blog 30 december - 2020

Aan het begin van de winter, tijdens de winterzonnewende en het einde van het jaar staan we vaak stil bij wat er geweest is en wat er komen gaat.
Het is een mooi moment van reflectie. En hoewel ik persoonlijk vind dat je hier niet perse een nieuw jaar voor nodig hebt en je dit vaker zou mogen doen kan het wel behulpzaam zijn om hier een vast moment voor te nemen.

Het was een bijzonder jaar. Een jaar waarin ik heb gezien wat een ‘full stop’ kan betekenen voor mensen. Ik vond het bijzonder om te zien dat sommige mensen goed in staat zijn steeds te kijken naar kansen en mogelijkheden en dat anderen het lastig vinden en hun heil zoeken in het oordelen over anderen en kijken naar beperkingen.
Zelf heb ik hierin het hele jaar keuzes gemaakt die mij een goed gevoel gaven.
Corona was flink aanwezig in onze familie en in ons gezin en zorgde ervoor dat ik veel kon oefenen. Dit deed ik door me steeds weer te verbinden met de realiteit, met dat wat er NU is en me niet mee laten slepen met gedachten over dingen die er niet zijn of teruggrijpen naar eerdere ervaringen.
Dankbaarheid heeft mij ook weer heel erg geholpen in deze periode.
Zien wat er WEL is, me verbonden voelen met de mensen om me heen en van daaruit aanwezig zijn. Voor mezelf en waar nodig ook voor anderen.

Door mezelf steeds af te vragen wat ik nodig had kwamen de antwoorden hierop vanzelf, als ik maar wilde luisteren. Zo kwam er zelfs een kans voorbij om mij, naast het geven van de mindfulness activiteiten, aan een organisatie te verbinden. Waar ik me eerst niet meer kon voorstellen dit ooit nog te doen, kan ik nu ook op die manier mijn steentje bijdragen en een verschil maken. “Be the change you wish to see in the world”

Nu is het ook tijd om me te verbinden met mijn intenties voor het nieuwe jaar.
Vroeger had ik het gevoel dat ik iets groots moest doen om verschil te kunnen maken.
NU weet ik dat het daar niet om gaat, maar om je te verbinden met het leven, met wie je ten diepste bent.

Zoals in het gedicht zo mooi wordt beschreven: maak ruimte, luister, heb geduld, zodat je het kunt herkennen.

Dit lukt alleen maar door af en toe even een ‘full stop’ te maken.
Zorg ervoor dat je tijd maakt om naar je eigen innerlijke stem te luisteren.
Zorg ervoor dat je weet wat hiervoor nodig is en geef dit aan jezelf.
Wees af en toe eens even stil voor een langere tijd, doe eens even niets, doe eens iets wat je al heel lang wilt doen, maar waar je jezelf de tijd niet voor gunt.
Zet jezelf eens op de eerste plek.
Wees ervoor jezelf, zodat je hierna er voor een ander kunt zijn en het verschil kunt maken.

Ik wens je heel veel plezier met het maken van jouw intenties voor het nieuwe jaar en misschien wil je ze wel met me delen?

Heel veel liefde en gezondheid voor 2021 en ik hoop je ook in het nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten!
Danwel via de blog, misschien wel op een stilte dag, een training of andere activiteit.

Geniet en leef in het moment

Liefs, Nathalie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs