Hoe goed kun jij meebewegen?

Blog 2 november - 2020
Hoe goed kun je meebewegen?
Ben jij net als Snoopy?

Ik houd enorm van de lente en de zomer en heb er ook echt altijd een beetje moeite mee wanneer de slippers opgeborgen worden en de winterjassen weer uit de kast komen.
Ik ben me tegenwoordig ook heel erg bewust van deze soort weerstand tegen de komst van de herfst. Ik merk dat ik baal wanneer ik overvallen word door een regenbui, wanneer ik niet vooruit kom op de fiets door de wind en ik niet meer zo vaak in de tuin kan zitten.
Dit duurt altijd even en ik weet heel goed dat het geen zin heeft om me te verzetten tegen iets wat toch gaat gebeuren.

Het helpt mij wanneer ik buiten loop om naar de natuur te kijken en te zien wat er gebeurt in de herfst. Hoe de natuur zich overgeeft aan alle veranderingen en zich opmaakt voor het volgende seizoen.
Inmiddels geniet ik volop van alle prachtige kleuren, de dansende bladeren en zelfs wanneer ik nu overvallen word door een regenbui geniet ik van het gevoel en de geur van de regen en van het opdrogen thuis.

Zo gaat het ook met andere omstandigheden die we tegenkomen in het dagelijks leven.
Meestal ervaren we eerst weerstand tegen dat wat zich aandient. Wanneer je weerstand voelt kun je eens bij jezelf nagaan wat dit je te vertellen heeft. Meestal zegt het je dat het niet is zoals jij het eigenlijk zou willen hebben.
Als het iets is waar je invloed op hebt dan kun je het natuurlijk veranderen, maar wanneer je er niets aan kunt doen zal je toch iets anders moeten doen.
Dan zal je het moeten aanvaarden.
Dat betekent niet dat je voorbij gaat aan dat wat je voelt.
Daar maak je ook ruimte voor. Dat wat je voelt laat je er zijn en accepteert dat het NU is zoals het is.

En misschien zul je dan het volgende moment ervaren dat de weerstand minder is of misschien zelfs helemaal weg. En dan kun je net als Snoopy en ik een dansje maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs