Zit je erin of ernaast?

Blog 22 mei - 2024

De afgelopen periode zat ik in een hele fijne flow, een fijne energie.
Alles loopt dan ook gelijk een stuk lekkerder, ik ben meer ontspannen, voel me blij, rustig en zoals ik me van binnen voel zie ik dan ook weerspiegeld in mijn buitenwereld. Ken je dat?
Terwijl ik dit ervaar en er ook echt van geniet komt af en toe wel dat stemmetje voorbij dat zegt dat het niet voor eeuwig kan duren en vraagt zich af wanneer we weer naar beneden kletteren en de andere kant ervaren. Daar besteed ik dan niet veel aandacht aan, want als ik dat wel zou doen weet ik zeker dat mijn energie verandert…..

Gisteren eind van de dag voelde ik dat de energie anders was.
Het voelde als een andere stemming, een ander gevoel. Meer onrust, meer nervositeit, bijna een vorm van gehaastheid. Waar komt dit ineens vandaan? Wat is hieraan vooraf gegaan? Mijn mind wil gelijk verklaren en begrijpen. Het antwoord komt niet.
En dan ook nog een oordeel hierover: Hè wat jammer…. Het ging net zo lekker……Ik heb hier geen zin in…..

Vanochtend tijdens het wandelen was het er nog steeds en in plaats van nog meer te analyseren besloot ik om het met me mee te laten wandelen. Als een soort extra wandelmaatje, naast mij.
Wat een verschil!
Toen ik terugkwam was de onrust verdwenen. Niet omdat ik het weg wilde hebben, maar omdat ik het ruimte gaf. Het mocht zo lang als nodig was met me mee wandelen. En door deze bereidheid op dat moment kon het onmogelijk met me mee blijven wandelen. Alsof het geen zin meer had.

Zo fijn om hiermee te oefenen en dit te ervaren. Doe je met me mee?

Ben je bereid om het met je mee te nemen, dat gevoel of de situatie die je liever niet wilt?
Als je erin blijft zitten en er tegen blijft vechten kan het alleen maar aanhouden.
Als je ernaast gaat zitten ( of lopen in mijn geval 😃) en bereid bent zul je zien dat het de ruimte krijgt om te veranderen.

Ben benieuwd naar jouw ervaring!

Liefs, Nathalie

PS. Er is nog ruimte in mijn agenda voor coaching. Met het mooie weer kunnen we dit ook prima buiten doen. Wandelend. Benieuwd of dit iets voor jou is? Neem vrijblijvend eens contact op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs