A wandering mind is an unhappy mind

Blog 13 mei - 2020

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat we maar liefst 47% van onze tijd niet met onze gedachten aanwezig zijn bij wat we op dit moment aan het doen zijn?

Dat betekent dat we dus eigenlijk ons halve leven een soort slaapwandelend doorbrengen.
Zonde toch?!

Ook is gebleken uit dit onderzoek dat mensen zich over het algemeen minder gelukkig voelen wanneer hun gedachten steeds maar afdwalen en ze niet echt aanwezig zijn bij dat wat ze NU aan het doen zijn.

Ook hebben ze gekeken hoe dit verschilde per activiteit. Zo waren er activiteiten, zoals bijvoorbeeld reizen naar het werk, die niet als de leukste activiteit werd bestempeld.
Toch bleek dat wanneer men de activiteit met aandacht onderging ze een groter geluksgevoel ervoeren dan wanneer ze er met hun gedachten niet bij waren.

Het is niet zo dat wanneer je minder gelukkig bent dit ervoor zorgt dat je geest gaat dwalen, maar wanneer je geest gaat dwalen zorgt dit er wel voor dat je je minder gelukkig voelt.

Op zich niet zo heel verwonderlijk want je gevoel volgt altijd je gedachten. En wanneer onze gedachten gaan dwalen gaan deze toch vaak naar dat waar we ons zorgen over maken, wat nog moet gebeuren of misschien niet helemaal gegaan is zoals je wilde.
Met als gevolg dat je je stemming naar beneden gaat.

Mag je dan nooit afdwalen?
Nee hoor, dat is niet mogelijk en ook niet wenselijk. Soms is het best handig om eens even terug te blikken en te evalueren om hier iets van te leren of om vooruit te kijken en te plannen.
Maar wanneer je dit doet, kies er dan bewust voor en doe het met al je aandacht!

Wees je bewust van waar je aandacht is en wanneer je opmerkt dat je niet in het NU bent dan breng je deze weer terug!

Dat is het trainen van je mind. Dat is wat je kunt leren met mindfulness en niet zo gek dus dat je je hierdoor een stuk gelukkiger kan voelen!

Ik heb weer ruimte om te coachen. De weersomstandigheden zitten mee en we kunnen lekker naar buiten. Samen wandelen op 1,5 m afstand. Voor meer informatie kijk hier.
Interesse? Stuur een bericht via het contactformulier of per mail naar info@leveninhetmoment.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs