Aan iets heb je nooit genoeg, aan niets wel

Blog 26 mei - 2019

Ken je dat gevoel van steeds maar meer?
Of steeds maar anders?
Ik ben echt een typische ‘zoeker’.
Mijn nieuwsgierigheid behoort denk ik tot een van mijn sterke punten. Het zorgt ervoor dat ik graag van alles wil weten, van alles wil leren en begrijpen.
Het zorgt ervoor dat ik open blijf staan voor alle mogelijkheden. 
Maar het is soms ook wel een valkuil.
Soms kan ik mezelf het verhaal vertellen dat ik nog meer nodig heb. Dat ik eerst nog meer moet weten voordat ik er wat mee kan doen.
Dat ik eerst nog iets moet leren voordat ik het door kan geven aan een ander.

Maar eigenlijk ben je in elk moment al goed genoeg.
Want dat is feitelijk wat je jezelf vertelt.
Wat ik mezelf vertel.
Dat ik nog niet goed genoeg ben.

Maar er is alleen maar NU.
En in dit moment is altijd alles goed.
Voel maar eens voor jezelf. NU op dit moment, terwijl je dit leest.
Er kan NU niets mis zijn. Alleen wanneer je je laat gaan in gedachten die je brengen naar het verleden of naar de toekomst kan er iets mis zijn. Dus het is nooit dit moment dat niet goed is. Jouw gedachten over hoe het zou moeten zijn maken jouw ervaring.

Het NU is perfect en jij dus ook!

Dus wanneer je voelt dat je aan het zoeken bent naar ‘iets’, wanneer je onrustig bent, kijk dan of je contact kan maken met het NU. Met het ‘niets’, het niet moeten, het gewoon laten zijn, het ervaren van dit moment. Meer heb je echt niet nodig. Dat is alles wat er is en daar heb je altijd genoeg aan.

Leef en geniet in het NU!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs