Acceptance means….

Blog 15 december - 2020

Er verandert steeds zoveel.
We moeten steeds schakelen.
Waar je eerst plannen had gemaakt en je hier misschien wel erg op had verheugd kunnen niet doorgaan.
Je wordt overspoelt met informatie, niet allemaal even leuk.
Misschien creëert het onzekerheid, angst, eenzaamheid of onrust….

Dat is niet zo gek! Dat is de eerste reactie die we als mens ervaren. En meestal volgt hier ook nog een reactie van weerstand op. ‘Ik wil dit niet….’ ‘Waarom nou…’

De omstandigheden kunnen we niet veranderen, maar hoe we hiermee omgaan wel!
En dat is het mooie van het oefenen met mindfulness. Je kunt je steeds weer beseffen hoe je reageert op de situatie en of dit behulpzaam voor je is.  Heeft weerstand zin? Levert het je energie of een positief gevoel op?
Nee, het levert meestal juist een stressvolle situatie op.

Moet je dan altijd blij zijn wanneer er dingen gebeuren die je eigenlijk niet wilt?
Nee hoor. Dat hoeft niet.
Maar het helpt wel om te zien wanneer je weerstand biedt. Deze kun je laten ‘zijn’ door tegen jezelf te zeggen dat het NU is zoals het is. Dit betekent namelijk ook dat het niet altijd zo hoeft te blijven. Het verandert wel weer. Soms weten we alleen niet hoe lang iets gaat duren.
En vervolgens kun je naar de volgende stap om jezelf af te vragen hoe jij hier het beste mee om kan gaan. Wat heb jij nodig?

Zo houd ik me afzijdig van alle nieuwsberichten en tv programma’s over corona. Bijna allemaal dan. En geloof me wanneer je iets moet weten komt de informatie echt wel bij je. Ik kies ervoor om de dingen te doen die me energie geven en waar ik wel blij van wordt.  Lekker naar buiten, me omringen met de natuur, die niet anders doet dan meebewegen met alles wat er gebeurt. Heerlijke kerstfilms kijken die me in de kerstsfeer brengen. Die me helpen herinneren waar het om gaat. Om warmte, gezelschap en het delen van vreugde. En dan vraag ik mezelf af hoe ik dat in deze situatie kan blijven doen.
Omring je met mensen die je inspireren en waar je energie van krijgt.
Richt je op wat er WEL allemaal kan, doe dat waar je blij van wordt en dompel je hier helemaal in onder!

Geniet van al het moois wat er NU wel is, want het blijft jouw keuze waar je je aandacht op richt en naar welke kant je kijkt!

Leef NU
Leef in het moment

Ik wens je in ieder geval NU heel veel warmte en gezelligheid!

Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs