Buitenstebinnen of binnenstebuiten?

Blog 30 oktober - 2018

Wanneer we het gevoel hebben dat er iets moet veranderen omdat het niet helemaal loopt zoals je wilt kijken we vaak naar onze buitenkant en de omstandigheden. Naar alles wat er om ons heen gebeurt. Misschien kijk je zelfs letterlijk naar je buitenkant en voel je dat je iets wilt veranderen aan hoe je eruit ziet. Ook onze omgeving speuren we af en we gaan op zoek naar alles wat we kunnen aanpakken. Want dat voelt goed. Dat je iets kunt ‘doen’.  Misschien kijk je eens goed naar de mensen in je omgeving, naar je werk of je pakt een oude hobby weer op.

Maar het zijn niet de omstandigheden die ervoor zorgen dat we ons gelukkig voelen, of tevreden of een gevoel geven van er mogen zijn.

Je moet niet buitenstebinnen aan de slag, maar binnenstebuiten.

Dat wat er bij jou van binnen leeft, dat wat ervoor zorgt dat je denkt wat je denkt en voelt wat je voelt neem je altijd met je mee. Hoeveel jij ook van je omstandigheden gaat veranderen. Misschien dat dit op korte termijn wel even een effect heeft. Net zoals het effect van iets nieuws kopen. Of toegeven aan iets lekkers eten. Dat is niet blijvend, dat werkt maar heel even.

Dat wat er van binnen leeft, wie jij echt bent, is hetgeen wat er altijd is en overal zal zijn. Je kunt er niet van weglopen, dus je kunt er maar beter naar kijken.

Wat leeft er in jou? Is er onrust, ongeduld, verdriet, verveling, gevoel van niet goed genoeg zijn? Dat maakt dat je heel hard gaat werken om van dit gevoel af te komen. Wanneer je je goed voelt en lekker in je vel zit zal dit niet zo snel gebeuren. Dan zal er niet een behoefte ontstaan om iets te veranderen toch?

Dus misschien mag je eerst van jezelf opmerken dat je probeert je omstandigheden te veranderen. En wanneer je dat ziet van jezelf, misschien kun je dan eens kijken of je de richting kunt veranderen. Niet van buiten naar binnen, maar van binnen naar buiten.

Want wanneer jij gehoor geeft aan wat er in jou leeft zul je zien dat als vanzelf ook de omgeving met je mee gaat veranderen!

‘Change your world from the inside out’

2 reacties op “Buitenstebinnen of binnenstebuiten?”

  1. Lander verwilligen schreef:

    Maar is het nu buitenstebinnen of binnestebuiten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs