Comfortzone

Blog 14 juli - 2021

“Life begins at the end of your comfort zone”
Waarom eigenlijk? Het voelt toch juist heel lekker om te blijven doen wat je kent.
Maar wat als je dit nu alleen nog maar op de automatische piloot doet? Ben je dan echt aanwezig? Ben je dan echt aan het leven? Of is dat misschien meer overleven?
Naar mijn idee zijn we als mens zo gemaakt om ons steeds te blijven ontwikkelen. Anders zouden we toch ook niet in staat zijn om onszelf nieuwe dingen eigen te maken?
Maar is dat altijd leuk?
Ik vind van niet. Zeker niet wanneer je iets graag wilt doen wat je nog helemaal niet kan. Ik zie het ook vaak aan mijn kinderen wanneer zij een nieuwe vaardigheid willen leren. Net als leren lopen of fietsen. Het kost moeite en is helemaal niet leuk als je steeds valt. Maar wanneer je het eenmaal kan….
Het voelt dus misschien wel het prettigst om daar te blijven waar je niet zal vallen, waar je niks gebeurt wat je niet wilt, maar waar kom je dan?
Ik ben nog nooit iemand tegengekomen die het niet fijn vindt om iets nieuws te ontdekken. Wanneer je er dan vervolgens goed in wilt worden zal je wel moeten investeren.
Net als met mindfulness. Je kan er over lezen, maar wanneer je het niet zelf gaat toepassen zal het bij de theorie blijven. Je zal je hersenen moeten gaan gebruiken om nieuwe verbindingen te maken.
En dan zal je zien dat er veel meer te ervaren was als toen je op de automatische piloot leefde!

Kom je ook ervaren? Maandag 9 augustus geef ik een workshop in Wognum en na de vakantie start de training weer. Kijk hier voor de data.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs