En het is oké!

Blog 7 september - 2022

Positief denken, mindset, affirmeren, manifesteren je ziet en hoort het overal.
Iedereen wil zich natuurlijk fijn en gelukkig voelen.
Iedereen wil natuurlijk zijn of haar mooiste leven creëren.
En we proberen dan ook maar wat graag al deze methodes uit.
Ik ook hè, begrijp me niet verkeerd!
Ook ik heb me in al deze materie verdiept en het allemaal uitgeprobeerd.
En ja, er zijn zeker elementen in deze methodes die werken en die ik nog steeds toepas.
Maar wat het mij vooral heeft geleerd is dat er iets is wat altijd blijft gelden.
Het werkt niet wanneer je het inzet om iets te ‘fixen’, om ergens anders uit te komen omdat je dat wat er NU is eigenlijk niet wilt.
Pas wanneer je inziet dat je aan het vechten bent, weerstand biedt tegen dat wat er NU is kun je stappen maken om het te veranderen.
En dat kun je doen, door niets te doen!

???

Je kunt namelijk wel heel hard wensen, affirmeren of je voorstellen dat je je op een bepaalde manier voelt of iets ontvangt of ergens uitkomt, maar wanneer je dit doet vanuit de plek waar je je misschien ontevreden of zelfs ongelukkig voelt dan zul je alleen maar meer hiervan ontvangen. Zie dit maar als een natuurwet, net zoals zwaartekracht. Je ziet het niet, maar het is er wel.
Dit zal niet zolang zo werken totdat je inziet dat je niets meer hoeft te doen dan te zien/voelen/ervaren wat er NU in je leeft en dit te laten zijn.
Pas wanneer je iets echt kunt laten zijn, het niet hoeft te veranderen, geen oordeel hebt over dat wat je voelt en geen weerstand voelt krijgt het de ruimte om te veranderen.
Pas dan kun je ruimte maken voor het volgende.

En dat dan nu praktisch en toepasbaar in je dagelijks leven. Oefen vele momenten van de dag met het bewust zijn van je ervaringen. Wat gebeurt er en wat voel je. Wees je gewaar van je denkwereld, je lijf en je emoties. Je kunt het even benoemen voor jezelf. “Er wordt nu ….. ervaren” (Door ‘er’ te gebruiken ipv ‘ik’ voorkom je dat je er helemaal in mee gaat en in verhalen belandt)
En vervolgens zeg je daar achteraan tegen jezelf: .. en dat is helemaal oké!
Dat wat er is, is er. Je hoeft er niets van te vinden, behalve dat je het oké vindt! Dat wil zeggen, je hoeft het niet leuk te vinden, maar je hoeft er ook niets mee te doen. Gewoonweg accepteren wat er is.
Heel simpel, maar daarmee niet makkelijk!

Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs