Energy flows….

Blog 19 januari - 2022

where attention goes.

Je aandacht kan maar op 1 plek tegelijk zijn. Wanneer jij zelf niet bewust kiest waar deze naar uit gaat zal hij over het algemeen verblijven in het verleden of in de toekomst.
En bijt zich graag vast in datgene wat we niet kunnen vatten. In uitdagingen en ‘problemen’. Hoewel deze misschien wel hetzelfde zijn. Het verschil hier tussen zit alleen in ons oordeel over de situatie.

Het ligt in de menselijke natuur om controle te willen hebben. Wanneer er zaken spelen die we niet gelijk kunnen lossen of misschien zelfs helemaal buiten onze invloed liggen ontstaan de uitdagingen.
Dit heb ik de afgelopen weken ook zelf weer mogen ondervinden.
Leuke vooruitzichten en voorpret wisselden zich af met momenten van totale onzekerheid of al dit leuks wel door zou kunnen gaan.
En wat is het dan lastig om niet mee te gaan in alle scenario’s. Om niet al helemaal de teleurstelling te voelen.
Die gevoelens volgen namelijk vanzelf wanneer ik maar genoeg negatieve gedachten denk en deze voor waar aan neem.

Wat fijn dat ik dan mijn tools in kan zetten om steeds weer terug te gaan naar het NU.
Wat weet ik WEL, wat kan ik NU doen? Zolang er nog niets zeker is kies ik ervoor om mijn aandacht te richten op het positieve gevoel. Waar je aandacht is, daar ben je!
Het heeft geen zin om me druk te maken of nu al gevoelens te ervaren over een situatie die zich wellicht helemaal niet gaat afspelen.
Opmerken dat dit gebeurt door de gedachten op te merken of het gevoel en deze weer om te draaien.

Alles wat er is mag volledig worden ervaren, maar het is wel fijn om dit te doen in het NU, wanneer het NU aan de orde is. Hoewel genieten van voorpret natuurlijk ook wel fijn is! Inbeelden hoe het zou kunnen zijn en daarvan genieten.
Zolang je je hier maar niet aan hecht, want zodra je dat doet ontstaan de verwachtingen en wanneer deze niet matchen met de realiteit ontstaat er een gevoel van teleurstelling.

Voor ons bleken de zorgen inderdaad helemaal niet nodig en gaan we een mooie ervaring tegemoet!

Ik hoop dat ook jij blijft oefenen met je aandacht richten op het NU en waar nodig je energie kunt bijsturen.


Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs