Er is alleen maar…..

Blog 7 juli - 2021

NU
Meer is er niet.
Zelfs de gedachten aan het verleden of de toekomst ervaar je NU.
Ons tijdbesef en denkvermogen zorgen ervoor dat we vaker in gedachten aanwezig zijn dan echt in het moment.
Ik kan me van mezelf nog goed herinneren dat ik vroeger al in mijn hoofd een heel overzicht had van de week. Wat ik allemaal moest doen voor school, welke afspraken ik buiten school had. Het werd een soort plek om steeds naar toe te gaan en alles te ‘controleren’.
Zo blijft alles netjes, gestructureerd en gebeuren er geen onverwachte dingen.
Of wel? En wat gebeurt er wanneer je steeds met je gedachten al bezig bent met het volgende moment?
Blijven hangen in het verleden doe ik niet. Echt dingen herkauwen ook niet echt. Maar plannen? Daar heb ik mijn ‘thinking mind’ echt meester in gemaakt. Hier ligt mijn grootste uitdaging. Mijn mind vind het fantastisch om bij het eerste ontwaken gelijk te bedenken wat er allemaal nog moet gebeuren en wat er vooral allemaal nog niet in orde is.
En ook over zaken waar je in je bed echt niets mee kan en wil……Maar toch gebeurt het.
En dat hoor ik ook vaak van mijn deelnemers. Dat de geest het overneemt en voor je het weet zit je er helemaal in. In alle verhalen. Het lijk net echt!
Maar weet je. Als het er NU nog niet is, is het niet echt. Het is alleen maar een gedachte die NU voorbij komt. En een gedachte is zeker geen feit.
Dus wat is er NU? En NU? En NU?
Het is echt heel simpel, maar echt niet makkelijk. Misschien wel omdat het gewoonweg te simpel lijkt.
Toch ligt daar de oplossing.
En zonder ons denkvermogen kunnen we niet. Ik ben nu eenmaal ook goed in plannen en organiseren. Maar wel wanneer ik daar zelf voor kies. Ik hoef er niet van af, maar wil er ook geen last van hebben. Hoe doe je dat?
Breng je aandacht terug naar waar je NU bent. Lig je in je bed? Dan wees je je daar gewaar van. Hoe voelt je lichaam? Kun je je adembeweging voelen?
Dit kun je de hele dag oefenen. Plak een sticker op je horloge of telefoon met NU. En wanneer je deze ziet vraag jezelf dan even af waar je bent met je aandacht. NU?
Haal jezelf uit je hoofd, uit de verhalen en kom naar het NU! Leef, ervaar, geniet.
Leef in het moment.

Liefs, Nathalie

PS. Maandag 9 augustus mag ik weer live een gratis workshop mindfulness geven in Wognum! Zin om te komen? Neem gezellig iemand mee! Kijk hier voor meer info of meld je hier aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs