Het begint bij zelfinzicht

Blog 20 februari - 2018

Wanneer ik me helemaal overgeef aan het gevoel dat ik wel eens een bijdrage zou kunnen leveren aan een mooiere wereld voel ik me een wereldverbeteraar.

Maar kan je echt de wereld verbeteren?

Ik denk van wel, maar dan wel door te beginnen bij jezelf. Ik kan anderen niet veranderen, dat moeten ze zelf doen. Dat moeten ze eerst zelf willen. Wat ik wel kan doen is proberen steeds een betere versie van mezelf te worden. Nee, eigenlijk is het nog anders. Eigenlijk gaat het erom dat we proberen steeds meer onszelf te zijn. Misschien wel proberen weer terug te gaan naar de eerste versie. Want daar was namelijk helemaal niets mis mee.
We blijven vaak maar schaven en onszelf veranderen en aanpassen aan de omgeving en aan verwachtingen van anderen. En waarom? Vaak alleen maar voor bevestiging of vanuit angst.
Maar eigenlijk is dat allemaal niet nodig. Wanneer je voor jezelf echt kunt voelen dat je helemaal oké bent zoals je bent en je de behoefte voelt om iets te veranderen,doe dit dan met de intentie om nog meer jezelf te mogen zijn en te laten zien.

Hoe voelt het voor jou wanneer je tegen jezelf zegt dat je helemaal oké bent? Hoe voelt het om tegen jezelf te zeggen dat je niet anders hoeft te zijn alleen nog maar meer jezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs