Het leven is niet een probleem

Blog 8 september - 2021

wat opgelost moet worden, maar een mysterie dat geleefd moet worden.

En misschien is het nog mooier om te zeggen dat het geleefd ‘mag’ worden.
Het leven is een mysterie en iets magisch. Een ander woord voor mysterie is ook wel geheim of raadsel.
Soms proberen we het leven teveel te controleren en te sturen, maar misschien is het goed om af en toe ook te beseffen dat er zoveel is wat we niet weten, wat we niet kunnen zien en misschien moeilijk vinden om te begrijpen.
Misschien is het fijn om soms wat meer te leven met de ‘excitement’ van het niet weten van het geheim of het antwoord op het raadsel.
Er is zoveel meer te beleven wanneer je niet probeert alles van te voren te bepalen en je overgeeft aan de stroom van het leven. Tuurlijk moeten er in ons dagelijks leven ook dingen gedaan worden. Maar de manier waarop je doet wat je doet en de manier waarop je aanwezig bent bepaal jij.
Met welke houding en met welke intentie doe je wat je doet?
Wanneer je wat meer met deze vraag leert leven ben je steeds vaker in het NU. Niet meer leven op de automatische piloot of vanuit een plek waarbij het gaat om steeds maar meer of beter.
Misschien kun je wat meer genieten van het mysterie, van het niet weten en steeds in het moment voelen wat er mag gebeuren. Zo laat je wat meer over aan de stroom van het leven en kun je meer aanwezig zijn en ontspannen in het moment.

Wanneer je voelt dat je hard aan het werk bent en het niet prettig aanvoelt, wanneer je het gevoel hebt jezelf even ‘kwijt’ te zijn stel je dan weer even de vraag waarom je doet wat je doet. Kom weer even terug in dit moment en verwonder jezelf over de mysterie van het leven.
Be here now. Geniet en leef.
Leef in het moment.


Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs