Je goed voelen, door goed te voelen

Blog 11 oktober - 2023

In een wereld waarin we bijna constante drukte en afleiding ervaren, streven we er allemaal naar ‘ons goed te voelen’.  Maar je goed voelen heeft niets te maken met het ontbreken van negatieve gevoelens.

Het gaat er juist om dat je alles leert voelen. Precies zoals het is, zonder oordeel, zonder er iets van te vinden of het anders te willen hebben dan het NU is.
Niet alleen de positieve en fijne emoties. Het gaat juist om het creëren van een houding die kan opmerken dat er een reactie is van vasthouden of wegduwen en dan beseffen dat dit geen zin heeft. Dat je een houding aanneemt die open is. Zacht, vriendelijk en nieuwsgierig.
Zo leer je alles te voelen, oprecht te voelen, zelfs te midden van uitdagingen.

Geniet van de kleine alledaagse dingen die ons gelukkig maken. Als we onszelf toestaan om volledig op te gaan in het moment, kunnen we de vreugde ervaren die voortkomt uit het simpelweg leven.

Leer goed voelen zodat je weet hoe het met je is en wat je nodig hebt.
Voel je je fijn? Wees dankbaar en neem het gevoel helemaal in je op, zonder het vast te willen houden.
Ben je gespannen? Zorg voor ruimte en ontspanning.
Ben je vermoeid? Geeft je zelf tijd en ruimte om uit te rusten en op te laden. Welke emotie er ook is, wees erbij met je aandacht en voel. Verder hoef je niet te doen. Geef het ruimte om te veranderen.

Voel je verbonden met het leven en alle mensen om je heen die exact dezelfde ervaringen hebben als jij en ook aan het leren zijn. Het klinkt allemaal misschien wel simpel, maar het is zeker niet makkelijk. En al helemaal niet wanneer je er zelf even helemaal ‘in’ zit. Hoe fijn is het dan dat je hulp ontvangt van iemand die, net als jij, zijn of haar best doet om het leven te ervaren en te ontvangen precies zoals het komt.  

Wanneer je je goed voelt, zorg er dan voor dat je goed voelt!
Wanneer je je even niet zo goed voelt, zorg er dan voor dat je goed voelt!
Wees hier met al je aandacht, leef in het moment!

Liefs, Nathalie

PS Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien kan ik je af en toe een helpende hand toereiken? Misschien een keer een 1 op 1 gesprek of juist een 8-weekse mindfulness training? Eind oktober starten de laatste trainingen van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs