Kies je eigen ingrediënten!

Blog 19 oktober - 2022

Ik houd niet alleen van alles op het gebied van zelfontwikkeling, maar houd ook erg van eten.
Ik vind koken en bakken erg leuk en kan er van genieten om nieuwe dingen uit te proberen.
Wanneer ik voor het eerst iets ga maken, ga ik op zoek naar alle ingrediënten en benodigdheden en ga aan de slag.
Meestal komen er tijdens het lezen en het maken van het recept al ideeën in mij op over hoe ik het nog meer zou kunnen proberen. Toch probeer ik het recept zo nauwkeurig mogelijk te volgen.
Een tweede keer zal ik dat niet zo snel doen. Dan weet ik ongeveer wel hoe het recept in elkaar zit en ga ik op zoek naar andere opties. Wat heb ik nog in de (koel)kast staan of waar heb ik zin in wat hier misschien ook wel bij zou passen? En dan ontstaat er zomaar weer iets anders.
Mijn kinderen zeggen als het lekker is dan: “Vaker maken!” Alleen moet ik hun dan wel altijd waarschuwen, want exact hetzelfde is het bij mij nooit.

En eigenlijk werkt dit op het gebied van zelfontwikkeling ook zo. Er zijn zoveel verschillende mensen die kennis delen. Iedereen die zijn of haar manier heeft. Maar er is niet 1 manier, er is niet 1 weg.
Zie het als een recept. Probeer verschillende recepten uit. Proef en ervaar. En maak het je daarna eigen.
Gooi er je eigen sausje overheen. Verzamel verschillende ingrediënten en combineer ze. Gebruik diegene die bij jouw smaak passen. NU op dit moment. Want misschien is dit over een tijdje weer anders!
Soms heb je wel eens zo’n periode dat je weer helemaal zin hebt in, ik zeg maar wat pindakaas, en dan na een tijdje is dat weer wat anders.
Voel waar je zin in hebt, voel wat werkt voor jou! Maar kies niet alleen voor wat lekker en ongezond is, maar af en toe ook voor iets waarvan je weet dat je het nodig hebt, dat het je voedt.
Dat is ook zo met mindfulness en meditatie. Ook daarin hebben we verschillende soorten oefeningen, lange en korte, zittend of liggend, stil of met muziek, stil zitten of lopen.
Probeer het allemaal eens uit.
Mijn kinderen mogen pas zeggen dat ze iets niet lusten als ze het geproefd hebben. En zij zijn inmiddels zover dat ze het dan een tijdje later weer opnieuw proeven omdat ze weten dat dit dan zomaar weer anders kan zijn.

Dus daag jezelf eens uit! Ga op zoek naar nieuwe dingen die je interessant lijken. Volg eerst het recept en kies vervolgens je eigen ingrediënten!

Ik ben benieuwd wat dat voor jou zal zijn. Laat je het me weten?

PS Mocht je overwegen een mindfulness training te gaan doen, dan kan dat dit jaar nog 1 keer. Kijk hier voor de dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs