Meedelen of verbinden?

Blog 10 januari - 2024

Hoe is het jaar voor jou begonnen? Heb je mooie intenties voor dit jaar? Zou je deze met mij willen delen?

Ik ben het jaar heel fijn begonnen.
Mijn eerste opleidingsdagen zitten erop.
Ik volg de opleiding om de traing ‘Mindfulness verdiepen en Mindful communiceren’ te kunnen geven.
Wat fijn om als deelnemer in een groep te zijn. Nieuwe mensen ontmoeten en leren.
Leren over het onderwerp dat zo centraal staat in mijn leven.
Het is niet alleen hoe ik zelf wil leven, maar ook wat ik graag overbreng aan anderen in mijn werk.

En wat een indruk heeft het weer op me gemaakt om echt en oprecht te communiceren.
Mindful spreken en mindful luisteren.
Het lijkt misschien simpel, maar er is zoveel te ontdekken wanneer je in verbinding bent met anderen.
Dat is waarschijnlijk al de eerste vraag die je jezelf vandaag eens kunt stellen wanneer je met anderen in contact bent. Ben je echt in verbinding?

En eigenlijk doet alles wat ik hierover wil schrijven de ervaring tekort. Het is net als toen ik begon met het beoefenen van mindfulness. Het liefst wil ik dat iedereen dit mag ervaren.
Het lijkt soms zo simpel, maar er is zoveel te ontdekken. Het is zowel intrapersoonlijk als interpersoonlijk. Het geeft zoveel inzichten in je eigen systeem, je gevoel, je gedachten en je gedrag. Maar ook zeker in contact met anderen.
Wat doet het contact met iemand anders met jou? Wat wordt er soms geraakt.

Vaak leggen we de verantwoordelijkheid bij een ander, terwijl wij toch echt alleen onze eigen binnenwereld ervaren en wij hier eigenaarschap over hebben. Dat blijft toch intrigerend.

Het bijzondere vind ik ook dat er een soort kalmte en rust is ontstaan in de afgelopen dagen. Alsof de inzichten me een gevoel van vertrouwen hebben gegeven. De nieuwe kalmte mediaties hebben daar wellicht ook aan bijgedragen. En dat is best prettig kan ik je zeggen 😍

Ik kan dan ook niet wachten om eind januari de laatste dagen te volgen zodat ik de training ook met jullie kan gaan delen. Laat je me weten als je ook graag verdieping wilt aanbrengen in je mindfulness beoefening. Nieuwe oefeningen om je kalmeringssysteem te versterken en de relatie met jezelf en anderen verder onderzoeken, verdiepen en waar mogelijk verbeteren.

Ik hoor graag hoe het met je gaat! En waar ik je mee zou kunnen helpen. Stuur me gerust een vraag of onderwerp voor een blog of een verzoek voor een oefening/ meditatie.

Ik wens je een mooie dag en hoop je snel te spreken.

Liefs, Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs