Te veel denken, te weinig voelen

Blog 5 april - 2018
Wanneer we worden geboren doen we alles op gevoel en daar reageren we op.

We laten weten wat we nodig hebben en of we ons prettig voelen of niet.

Wanneer we ouder worden (en een ego ontwikkelen) gaan we onze gedachten gebruiken om te bepalen in een situatie hoe we ons zouden moeten voelen.
Hoe vaak gebeurt het niet dat je eigenlijk gewoon iets voelt, maar daar geen uiting aan geeft, want dat kan toch niet?

Hoe vaak stoppen we ons gevoel weg, omdat we vinden dat we dat niet moeten laten zien?
Want dan zijn we kwetsbaar. Wat zouden anderen dan wel niet van je vinden?
Of misschien uit je het niet omdat je van jezelf vindt dat je daar toch geen last van zou moeten hebben?

Zo heb ik een hele tijd mijn gevoel van ongeluk genegeerd en weggestopt, want ik had daar toch geen reden voor? Ik vond echt dat daar geen ruimte voor was. Het moest gewoon maar over gaan. Want je zo voelen dat kan echt niet. Vooral niet laten zien en niet over praten dan gaat het wel weg.

Helaas….
Zo werkt het niet.

Emotion = energy in motion

Het is energie die ontstaat en door je lijf heen gaat. Het vraag aandacht van je.
Het enige wat je hoeft te doen is te zien dat het er is en er niets van te vinden. Het mag er gewoon zijn.
Als we blij zijn lachen we toch ook?
En als je zeer doet en pijn hebt huil je?
Dat mag toch ook met alle andere emoties die er zijn?

Tegenwoordig leven we meer vanuit ons hoofd dan vanuit ons hart. Weet jij echt hoe het in jouw lichaam voelt wanneer je een bepaalde emotie ervaart?
Mag het er echt zijn?

Wat bij mij heel erg helpt is wanneer ik een emotie voel deze benoem. Zo voel ik me nu en dat is oké.

Nu voel ik me in ieder geval heel blij en dankbaar!

 

2 reacties op “Te veel denken, te weinig voelen”

 1. Linda Van Schajik schreef:

  Wat herkenbaar. Zelf heb ik nog steeds de neiging mijn kwetsbaarheid niet te laten zien. En voelen is al helemaal confronterend. Ik ben het aangegaan.. En soms is het net of ik het herbeleef… En blijf daar dan in hangen.. Ga het in mijn hoofd.. Mijn gedachten weer invullen en herhalen. Dat hoeft dus kennelijk niet… Ik moet het alleen maar voelen. En leven vanuit ipv vanuit je hoofd is een goed begin.

  • levenmoment schreef:

   Hoi Linda,
   Dankjewel voor je reactie! Zo herkenbaar! Het is namelijk helemaal niet zo fijn wanneer je echt gaat voelen… Liever daarvan weg toch? En het klopt dat je door gedachten over een situatie je het nog een keer oproept. Maar het voelen en ervaren van emoties zonder de gedachten erover zorgt ervoor dat het door je heen kan gaan. Dan geef je het de ruimte om te veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs