This moment is your life

Blog 23 juli - 2019

Er is maar een moment dat er toe doet. En dat is NU
Er is maar een moment dat er echt is en dat is dit moment.
Niet het verleden of de toekomst, maar dit moment.

Hoe vaak ben jij nog bezig op een dag met je zorgen maken, met het invullen van alles wat nog komen gaat, met alles wat nog niet gaat zoals je zou willen, met alles wat er nog niet is?

Train jezelf om anders te kijken. Om elk moment te zien als een nieuw moment. Een moment om dankbaar voor te zijn.
Er is altijd iets te vinden om dankbaar voor te zijn.

Ben je vanochtend wakker geworden? Had je een bed om in te slapen? Heb je gegeten? Heb je gedronken? Kun je een douche nemen? Heb je schone kleren om aan te trekken?

Met dit besef kun je dankbaarheid creëren en ga je steeds meer zien om dankbaar voor te zijn. Het wordt steeds makkelijker. Ik heb pas een boek gelezen over dankbaarheid en begon elke dag met 10 dingen op te schrijven om dankbaar voor te zijn voor 28 dagen lang. Dan pas besef je je echt hoeveel je hebt wat we zo vaak voor lief nemen.

Alleen al het feit dat je de hele dag door kan ademhalen…

Laat jezelf niet meenemen in de waan van alledag. Leef niet in lijstjes, daar zit het geluk echt niet in. Ook al voelt dat soms als voldoening.

Leef elk moment voluit, dat wil zeggen, wees aanwezig! Met al je aandacht, zonder oordeel, zonder te wensen dat het anders is.
Ervaar het leven zoals het nu is en besef dat het precies is zoals het moet zijn. Wanneer je je hier volledig aan over kan geven voel je je vrij.

Leef in het moment!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs