Verkeerde dingen op het juiste moment

Blog 4 augustus - 2021

Wat nou als het eigenlijk niet uit zou maken wat je doet?
Wat nou als alles precies is hoe het moet zijn?
Wat nou als je zou vertrouwen op de ‘flow of life’?
Wat nou als je niet meer zo hard je best zou doen?
Wat nou als het goed genoeg is, als jij goed genoeg bent zoals je bent?
Hoe zou je je dan voelen?
Welk gevoel zou je willen ervaren? En wat is hiervoor nodig?

Als ik het soms even niet zie zitten omdat ik toch mijn gedachten ben gaan geloven helpt de volgende uitspraak van Abraham Hicks mij: ‘Everything is always working out for me’
We weten gewoon niet hoe de dingen gaan. We proberen sommige uitkomsten te forceren, maar soms is er iets anders voor ons weggelegd. Zo zegt Abraham Hicks ook: ‘It’s either this, or something better’.
Dat herken je vast wel. Je hebt je ergens op verheugd en het gaat niet door. Op dat moment is er teleurstelling en kun je je niet voorstellen dat er nog zoiets voorbij zal komen. Wanneer het dan toch gebeurt en eigenlijk nog beter is dan je had kunnen bedenken hoor je jezelf zeggen; het had zo moeten zijn.
Dus zie het maar als ironie, zie het als een spelletje, neem het niet zo serieus. Het komt altijd goed. Het is eigenlijk altijd al goed. Zelfs als voelt het op dat moment nog niet zo. Wees dan lief en vriendelijk voor jezelf. Ook dit gaat weer voorbij! Er komt weer een moment dat je je gesteund en gedragen voelt door het leven. Alsof alles weer als vanzelf gaat zonder dat je hard je best hoeft te doen.
En besef je dan dat het leven IS en dat jij het ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs