Vrij zijn van emoties

Blog 19 oktober - 2020
Ben jij je ervan bewust hoe jij omgaat met emoties?
Wist je dat we als mens onze prettige emoties het liefst zo lang mogelijk vast willen houden en onze onprettige emoties het liefst zo snel mogelijk willen wegduwen?

Maar beide kan niet….
Emoties komen en gaan.

Ze zijn er, vertellen ons misschien iets over wat we gedacht hebben en wat we over onszelf geloven en gaan uiteindelijk ook weer weg.

Maar ben jij nou gewend om dingen op te lossen dan zul je al gauw wanneer je getriggerd wordt door een vervelende emotie in de actiestand schieten. Ben jij iemand die confrontaties uit de weg gaat dan zul je waarschijnlijk bij het ervaren van onprettige emoties ook hiervan weggaan en deze vermijden.
We reageren op de manieren zoals we dat gewend zijn en onszelf aangeleerd hebben.
Maar levert dat altijd het resultaat op dat je zou willen?

Zou je misschien meer ontspanning en rust willen ervaren zelfs ten tijde van spanning en onrustige emoties?
Kijk dan eens naar jouw reactiepatroon! En kijk of je jezelf de ruimte kunt geven om ‘te zijn’ met de emotie zonder deze op te willen lossen of te vermijden.

Wanneer je iets de ruimte geeft om er te laten zijn kan het vanzelf veranderen.
Het is heel waardevol om inzicht te krijgen in je eigen patronen. Dit krijg ik zo vaak terug als feedback van mensen die meedoen met de mindfulness training. Pas wanneer je ziet wat je doet kun je het veranderen.

Hopelijk geeft het jouw ook mooie inzichten!

Liefs, Nathalie

PS. Er is nog plek in de trainingen die volgende week starten. Dus mocht je nog mee willen doen met de laatste training van dit jaar laat het me weten! Of kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs