Waarom geloof je je gedachten?

Blog 27 februari - 2019

Stel je eens voor dat je tijdens het tv kijken in een film terecht komt.  Je zit er helemaal in…Misschien in een thriller waarbij je de spanning kunt voelen in je lijf, je hart gaat sneller kloppen, misschien voel je angst of paniek.

Of je komt in een film terecht over een familie drama. Je voelt je verdrietig, misschien moet je er zelfs van huilen.

Wanneer je hier geen zin in hebt om je zo te voelen hoef je alleen maar de tv uit te zetten. Je zegt tegen jezelf dat het maar een film is.

Zie jij van jezelf dat je gedurende de dag soms ook helemaal in je eigen film kunt zitten? Dat je helemaal gelooft wat er in jouw hoofd gebeurt? Terwijl het helemaal nog niet gebeurd is?

Je ziet iets gebeuren, vervolgens vind je er iets van of het doet je denken aan iets. Of er schiet iets door je hoofd waardoor je ergens aan herinnerd wordt. Dan gaan we daar weer mee verder en stappen aan boord van de gedachtentrein. Deze trein neemt je mee op reis. Van de ene gedachte komen we bij de volgende. En het blijft niet bij deze gedachten alleen. Nee, deze gedachten nemen vervolgens ook nog gevoelens met zich mee. Meestal zijn dit gevoelens van onrust, onvrede, angst, zorgen, verdriet.  Want dat is waar onze ‘mind’ heel goed in is en zich het liefst de hele dat mee bezig wil houden. Met het oplossen van problemen. En als deze er niet zijn, dan gaat hij op zoek.

En voor je het weet zit je er helemaal in. Je zit helemaal in je hoofd en maakt je zorgen over iets dat NU niet aan de orde is.

Wat nou als het net zo makkelijk is als met de TV? Wat nou als je zou zien dat je in de gedachtentrein bent gestapt en zou besluiten om uit te stappen? En wanneer je uitstapt besef je dat je zat te kijken naar een film over een gedachtentrein. Deze film is maar een film. Het is helemaal niet echt. Het is niet de realiteit.

Zoveel tijd van onze dag zijn wij bezig met het kijken naar onze eigen TV programma’s. En die programma’s nemen ons mee, weg van het NU, weg van de realiteit.

Het leven is zoveel mooier wanneer je ZIET, echt ZIET wat er om je heen gebeurt in het NU. Dat is wat er werkelijk gebeurt. Niet wat je in je hoofd beleeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs