Wat stop jij in je geest?

Blog 6 april - 2022

Sommige mensen zijn zich steeds meer bewust van het effect van eten en drinken op hun lichaam en willen steeds beter voor zichzelf zorgen.
Maar hoe zit dat eigenlijk met je geest? Stop je daar nog wel steeds van alles in zonder dat je weet wat het effect hierop is?
Hoe is het eigenlijk gesteld met de gezondheid van jou mind? Ben jij mentaal een beetje in conditie?

Sta jij bijvoorbeeld wel een stil bij het effect van social media of nieuwsberichten? Sommige van ons starten hun dag door zich hier gelijk in onder te dompelen. Of aan het eind van de dag voordat je gaat slapen toch nog even op je telefoon kijken en je scrollt nog even door wat berichten.
Uit onderzoek door de universiteit is gebleken dat het effect van negatief nieuws wel zo’n 6 tot 8 uur doorwerkt.
En ook al ben jij niet het onderwerp van de berichten die je leest kun je hier wel degelijk stress door ervaren.
Ons brein raakt vaak overprikkeld. Natuurlijk mag je op de hoogte zijn wanneer je dat prettig vindt, maar moet je echt alles weten? Dit komt door onze neiging om bezig te zijn met zaken die geen direct effect hebben op ons eigen leven. In de oertijd was het van levensbelang om alert te zijn op eventueel gevaar.

Dus wees je bewust van wat je in je geest stopt en het effect hiervan. Merk op wat het met je doet en kies er af en toe eens voor om weg te blijven van de negatieve prikkels.
Zo kun je dus stress vermijden door niet je dag te starten en te eindigen met negatief nieuws.
Maar doe op deze momenten juist iets waardoor je ontspant en je dag met een goed gevoel kan beginnen.
En natuurlijk ook gedurende de dag is zelfzorg heel belangrijk. Luister goed naar hoe het met je is en kies voor activiteiten die behulpzaam zijn voor je. Wandelen, mediteren, muziek luisteren of iets anders waar jij blij van wordt.

Maar het begin natuurlijk met bewustwording. Aandacht voor wat er in jou leeft.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs