Why worry?

Blog 26 juni - 2024

Vandaag een wijze les van de Indiase swami Gaur Gopal Das.

Het lijkt zo simpel als je er op deze manier naar kijkt.
En dat is het ook eigenlijk.
Je zorgen maken is echt een keuze.
Het is jouw hoofd en het zijn jouw gedachten. Het is aan jou om te leren deze te zien en je niet mee te laten slepen met het verhaal.

De situatie is de situatie. Deze is neutraal. Niet ‘goed’ of ‘fout’.
Dat maken wij ervan.
Want elke situatie is voor iedereen weer anders.
Die afspraak die niet door kan gaan is voor de ene persoon heel fijn want het kwam eigenlijk al niet zo goed uit, maar voor die andere persoon heel erg jammer want het kostte al zoveel moeite om een afspraak gepland te krijgen.

Het is dus jouw perceptie, jouw invulling, jouw verwachting die een lading geeft aan de ervaring.
Misschien kun je eens oefenen om te zien dat je dit doet. Misschien kun je dat opmerken en opnieuw kijken naar de situatie. Vanuit een neutrale plek.

Dat wat is, is. Ik weet het klinkt echt heel erg cliché, maar pas wanneer je hiermee gaat oefenen en zo gaat leven zul je zien dat je je steeds minder zorgen maakt en je mee kunt gaan met de stroom van het leven. Dingen gebeuren, daar kun je niet altijd iets aan doen, maar hoe je ermee omgaat altijd!

PS lukt het je soms even niet om het grotere plaatje te zien? Om te zien waar je nog vasthoudt aan een eigen invulling? Plan dan eens een 1 op 1 met mij in. Ik help je om helder te krijgen waar je jezelf tegenhoudt. Met dit mooie weer kunnen we dat ook lekker buiten doen, al wandelend in de natuur.
Kijk hier voor de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs