A belief…..

Blog 9 juni - 2020

Vandaag wil ik weer iets delen over mijn eigen proces en uitdagingen.
Het heeft best wat tijd gekost voordat ik mijn eerste ‘eigen’ online training durfde aan te bieden.
De 8-weekse mindfulness training geef ik nu een aantal jaren en daar heb ik een opleiding voor gevolgd en kan ik voor mijn gevoel op terug vallen. Dat is mijn houvast.

En hoewel ik al heel lang voelde dat ik zo graag mijn kennis wilde delen in de vorm van een online training bleef ik mezelf maar tegenhouden door mijn eigen beperkende overtuigingen.
Een kleine greep: Wie zit daar nou op te wachten, daar heb je toch geen opleiding voor gedaan, wat heb jij dan te vertellen, daar gaat toch niemand voor betalen.
Sommige zijn best hardnekkig…

Maar zoals ik jullie wel vaker vertel is een overtuiging niets meer dan een gedachte die je zo vaak hebt gedacht dat het jouw waarheid is geworden.

En ja, daar heb ik dus ook af en toe ‘last’ van. Zeker wanneer je voelt dat je iets heel graag wilt doen en dan ziet dat de enige die dit in de weg staat je eigen ‘ikje’ is. En dan is dus de vraag, wie wint? Het gevoel van binnen of de overtuiging?

Gelukkig weet ik ook als geen ander dat je hier doorheen moet, hup uit die comfortzone! Doe datgene wat je heel graag wilt! Niet luisteren naar al die smoesjes die je ervan proberen te weerhouden en alle emoties die erbij komen kijken!
Of beter gezegd, heel goed kijken naar al die gedachten, overtuigingen en de emoties voelen, zodat je weet dat het niet waar is. Alles volledig ervaren en voorbij laten gaan.

Toen was het moment daar. De training was online.
En het bleef stil…..
Het perfecte moment voor de overtuiging om toe te slaan.
Overtuigingen hebben namelijk de neiging om op zoek te gaan naar bevestiging en deze steeds aan je te laten zien.
Je kunt je misschien wel iets voorstellen bij hoe deze klonken.
(Alle varianten denkbaar op ‘zie je nou wel’)

Zolang er geen aanmeldingen kwamen wist ik dus ook dat ik hier nog werk op te doen had.

Totdat ineens, op het moment dat ik er niet mee bezig was, die aanmelding daar was. Uit het niets.
En hoewel het heel spannend bleef, want stel dat het toch niet goed genoeg zou zijn…. bleef ik mezelf uitdagen om te focussen op dat wat er NU wel is en op al het positieve rondom deze training.

En toen kwam daar de reactie op de training in 28 dagen van ONRUST naar RUST

“????????? ???? ???????? ?? ????? ??? ?????? ?????? ?????????, ?? ???????? ?????? ?????? ?? ??? ???? ????? ?? ??? ?????? ??? ????? ?? ????. ?? ????????? ??? ?? ????? ?? ???? ????t???? ?? ???? ???????? ?? ???????!”

Behalve dat ik heel blij was met de inhoud van de reactie, was ik vooral blij dat ik deze horde weer heb genomen. De overtuiging had niets om zich aan vast te klampen en kroop met de staart tussen de benen weg naar de achtergrond.
Is de overtuiging nu helemaal weg?
Vast niet, maar wel voor NU. Wel wat betreft het creëren van mijn eigen online trainingen. Daar komen er dus meer van ?!
De kans is er zeker dat deze vanzelf weer een weg vindt wanneer ik weer iets nieuws ga doen om van zich te laten horen, maar het wordt steeds minder luid en hoe vaker ik hiermee oefen hoe sterker de positieve overtuigingen worden.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt wanneer je merkt dat je jezelf in de weg staat!

En mocht je het toch lastig vinden dan help ik je graag op weg om te zien wat er achter de overtuigingen schuil gaat en hoe je ervoor kunt zorgen dat je er geen ‘last’ meer van hebt.

PS Nieuwsgierig geworden naar mijn online trainingen? Deze deel ik nu natuurlijk heel graag en vol trots met je! https://www.leveninhetmoment.nl/online-trainingen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs