Being yourself and knowing something about who that is

Blog 13 oktober - 2021

“Meditation is simply being yourself and knowing something about who that is. It is about coming to realize that you are on a path whether you like it or not, namely, the path that is your life. Meditation may help us see that this path it is always unfolding, moment by moment; and that what happens now, in this moment, influences what happens next.”
– Jon Kabat Zinn

Mediteren gaat niet om wegzweven of op een kussentje zitten om lekker te ontspannen of je hoofd uit te zetten.
Het gaat over ervaren, opmerken wat er van moment tot moment gebeurt. En dat jij degene bent die gewaar bent van al deze ervaringen. Wanneer je je bewust bent van wat zich in jou afspeelt kun je ook een bewuste keuze maken.

Ga jij op de automatische piloot door het leven of ben je wakker? Wanneer je wakker bent en echt kunt zien wat er onder je neus gebeurt ben je aanwezig. Maar dan wel zonder oordeel en zonder het anders te hebben, want anders blijft het nog steeds een invulling van hoe jij de wereld ziet.

Er is maar een ding waar jij invloed op uit kunt oefenen en dat ben je zelf. De omstandigheden komen en gaan, daar kunnen wij niet veel aan veranderen. Maar hoe jij hierop reageert wel.
En dat vraagt van jou om je bewust te zijn van jouw reactiepatronen. Bewust van jouw perceptie, jouw binnenwereld.

Door te mediteren kun je oefenen met bewust zijn. Niet alleen zittend op een kussen, maar ook met oefeningen gedurende de dag. Maar je moet het wel doen. Het heeft geen zin om er alleen maar over te lezen.
Mindful zijn is niet moelijk. Eraan denken dat is pas moeilijk.

Dus hoe bewandel jij het pad van het leven?

Wees wakker. Wees aanwezig. Zonder oordeel. Leef NU. Leef in het moment

Liefs, Nathalie


Over twee weken start de laatste training van dit jaar. Er is nog plek. Dus als iets in je zegt dat je dit wilt doen, wacht dan niet maar stuur NU een bericht voor informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs