De weg naar geluk….

Blog 9 juni - 2021

die is er niet.
Door jezelf er steeds aan te herinneren dat geluk geen eindbestemming is kun je makkelijker aanwezig zijn tijdens je reis. De reis die het leven heet.
Hoe lang de reis zal zijn en waar het toe leidt wordt je niet verteld. Het enige wat je kunt doen is beseffen dat de reis eindig is en dat jij degene bent die de keuze kunt maken om aanwezig te zijn bij wat je tegenkomt.
Jij kunt kiezen welke route je neemt, blijf je op de hoofdweg of neem je even een zijweg.
En ook ben jij degene die kiest hoe en met wie je reist. Welk tempo houd je aan? Welke mensen reizen er wellicht een stukje met je mee om mooie ervaringen mee te delen?
In deze tijd is het heel makkelijk om je te laten beïnvloeden door omstandigheden. Hierdoor zou je kunnen denken dat je iets nodig hebt waardoor je je beter of fijner zou voelen. Alsof het een voorwaarde is voor je geluk.
Geluk komt van binnenuit. En is er altijd. Je moet er alleen wel je aandacht op richten.
Zoals een van mijn inspiratoren Lou Niestadt zegt: “Ga op je eigen ‘joy-ride'”. Ga bewust op zoek naar jouw ‘JOY’. Niet als doel, maar als reis. Ga op reis en onderweg ben je je bewust van die momenten waar jij van ‘aan’ gaat. Dat wat je binnenuit een gelukkig gevoel geeft. Gewoonweg omdat het er is. Een moment van ontspanning, warmte van de zon, een mooi lied van een vogel die je toezingt, een glimlach van een vreemde. Zo zijn er de hele dag momenten te vinden.
En weet je wat er gebeurt wanneer je dit doet? Dan zul je steeds meer momenten van joy vinden en ervaren. Je traint namelijk je brein om hier bewust van te zijn. (Net als wanneer je overweegt een andere auto te kopen dat je deze ineens overal ziet) Ook is er nog zoiets als de wetmatigheid dat je aantrekt wat je uitzendt. (Net als wanneer je niet lekker in je vel zit en die dag iedereen last van een slechte bui lijkt te hebben) Dat betekent dus dat je niet alleen meer joy ziet maar ook meer joy aantrekt.

Doe je met me mee?

PS. Wanneer je zin hebt om te leren je aandacht te trainen is misschien de mindfulness training wel iets voor jou! Ook na de zomervakantie ga ik weer starten met twee nieuwe groepen. Voor meer informatie kijk je hier. Of misschien heb je zin om zelf op ontdekkingsreis te gaan naar geluk? Dan kun je natuurlijk ook mijn online training volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs