Meditation is simply being yourself

Blog 11 januari - 2023

and knowing something about who that is.

Om te weten hoe het met je gaat en wat er in je leeft zul je af en toe de tijd moeten nemen om hierbij stil te staan. Dit kun je doen door gedurende de dag kleine momenten in te bouwen. Ik noem het vaak het lezen van je innerlijke weerbericht. Hoe voel je je? Hoe voelt je lijf? Hoe is het in je ‘mind’? Zijn er emoties op de voorgrond?

Ook tijd inplannen om je ogen te sluiten en op te merken wat er in je leeft en hoe je reageert op alles wat er voorbij komt is heel behulpzaam.
We nemen te weinig de tijd en laten ons leiden door omstandigheden. We kijken misschien wel teveel naar buiten en te weinig naar binnen.
Dat wat we buiten ons zien is een afspiegeling van hoe we ons van binnen voelen.
Dus wanneer je in je buitenwereld iets anders wilt zien zul je in je binnenwereld moeten beginnen.
En ook wanneer je lekker in je vel zit is het nog steeds goed om te blijven pauzeren en aandacht te schenken aan wat er in je leeft.

Plan het in, zet het in je agenda, doe het samen maak er een gewoonte van. Net als dagelijks je tanden poetsen. Want goed voor je mentale gezondheid zorgen is minstens net zo belangrijk als zorgen voor de buitenkant. Dus blijf doorgaan als je het al deed, pak het op als het even was weggezakt of begin als het nieuw voor je is!

PS Wil je samen oefenen? Ook dit jaar kun je weer op woensdagochtend met mij samen oefenen. “Een uurtje mindfulness; Tijd voor jezelf” start op 25 januari.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs