Wat vind jij belangrijk?

Blog 3 maart - 2021

Wanneer je je belabberd voelt bedenk je je hoe fijn het eigenlijk is om je gezond en fit te voelen.
Het loopt allemaal niet zo lekker en dan bedenk je dat het zo fijn voelt wanneer je leven in flow is.
Wanneer je je eenzaam voelt, bedenk je je hoe waardevol fijne contacten zijn.
Herkenbaar?

De afgelopen dagen lag ik geveld met buikgriep in mijn bed. Ik kon niet meer doen wat ik altijd deed. Gelukkig draait alles ook door zonder mij, fijn om dat ook weer eens te voelen. Grappig om op te merken dat ik daar ongemerkt (weer) waarde aan heb gehangen, aan ‘mijn bijdrage’. Feitelijk zijn er gewoon uitwisselingen en ervaringen.
Helaas kon ik ook niet mee met de rondleiding op de nieuwe middelbare school van mijn dochter… Dat vond ik toch wel heel erg jammer….
Ook dit werd gelukkig door manlief opgepakt.
En mijn ‘balen’ over de omstandigheden mocht er zijn. Gelukkig weet ik inmiddels makkelijk te schakelen en droom ik wat ik altijd tegen mijn deelnemers zeg: ‘Als je het kan veranderen, verander het dan. Als je het niet kan veranderen, accepteer het dan’. Leuk? Nee Behulpzaam? Jazeker

Mijn zoontje vroeg tijdens het weekend aan tafel: Waarom zijn er eigenlijk niet alleen maar leuke dingen? En ik zei: als er geen ‘niet leuke dingen’ zijn weet je ook niet wat wel leuk is. Ja! Dat is ook zo! zei hij.
Er zijn nu eenmaal twee kanten aan de medaille. Zonder het een weten we niet wat het ander is.
Wees je bewust van wat voor jou belangrijk is! En wees je bewust van dat waar je invloed op hebt!
Mijn gezondheid vind ik heel belangrijk en daarom zorg ik goed voor mijn lichaam en mijn geest, maar wanneer ik buikgriep heb geef ik me hieraan over en accepteer ik me even niet zo gezond voel.

Kijk naar wat er WEL is en wanneer je het gevoel hebt dat er NU iets ontbreekt vraag je dan af wat de keerzijde is. Hoe zou je voelen als het er al zou zijn? En dan niet zonder te accepteren hoe het huidige moment is, want je kunt alleen maar vertrekken naar het volgende moment wanneer je volledig kunt zijn met hoe het NU op dit moment is. Anders is er alleen maar weerstand en creëer je nog meer van wat je niet wilt.

Leef onvoorwaardelijk. Zonder er iets voor terug te verwachten. Leef op jouw voorwaarden, houd in gedachten wat voor jou belangrijk is en zet je intentie voor elke dag om je zo te voelen! Als een kompas waar je gedurende de dag even op kijkt om te checken of je nog op koers bent.

Liefs, Nathalie

PS Wist je dat ik een 28-daagse ontdekkingsreis naar het geluk in jezelf heb gemaakt? Van ONRUST naar RUST. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs