Breng je hoofd en je lijf weer samen!

Blog 3 april - 2024

Ik hoorde twee mensen die samen in het bos liepen en de ene vroeg aan de andere: “Waar zit je met je hoofd?” En toen zei ze: “Op m’n werk”

Dat zou toch een heel gek gezicht zijn. Dat er een lijf rondloopt in het bos en het hoofd op het werk is…..
Probeer je eens voor te stellen wat je NU zou zien als je om je heen kijkt.
Hoeveel lichamen zouden er gewoon rondlopen en hun ding doen, zonder dat het hoofd er is?
En waar is het hart? Misschien ook wel ergens anders…..

Maar dat is wel de realiteit. We zien het wel aan de buitenkant als mensen verzonken zijn in hun telefoon en geen contact maken met anderen. Compleet uit verbinding met de buitenwereld en eigenlijk ook helemaal met uit verbinding met zichzelf. In een hele andere wereld. Zoned-out.
Wanneer iemand met z’n hoofd ergens anders is hoef je dat niet direct te zien. Soms voel je wel wanneer iemand er niet helemaal bij is.

Hoe is het dat met jou?
Hoe vaak ben jij niet samen met je lichaam?
Hoe vaak ben je in je hoofd ergens anders?

Ik vind het altijd zo mooi als mensen gaan oefenen met mindfulness dat ze zich ineens heel erg bewust worden van hun lichaam en waar hun aandacht is gedurende de dag. Hoeveel momenten er zijn dat je aandacht en energie naar zaken gaan die er NU helemaal niet toe doen. Verleden of toekomst.

Er is zoveel meer te ontdekken wanneer je aanwezig bent.
Op deze manier kun je veel bewuster gaan leven. Beter reageren op hoe het echt met je gaat, want dat kun je (veel beter) voelen. Ook zal je veel meer genieten van alles wat er om je heen aanwezig is.

Het is niet altijd makkelijk, want het betekent wel dat je bewust wordt van wat er allemaal in je lichaam en mind omgaat. Je kan je lijf leren gebruiken om inzicht te krijgen in patronen en overtuigingen. Hier kun je vervolgens mee aan de slag. Als je hiertoe bereid bent.

Dus wat kies jij? Hoe wil jij rondlopen? Als een lichaam zonder hoofd en hart, omdat deze eigenlijk op een andere plek zijn? Of ben jij bereid alles samen te brengen en het leven volledig aan te gaan en te ervaren?

Ik hoop het laatste en mocht je wat hulp nodig hebben hierbij dan ben ik er voor je!

Liefs, Nathalie

PS In mei start ik weer met de 8-weekse mindfulness training. Ook heb ik nog plek beschikbaar voor 1 op 1 coaching wanneer je met een specifieke vraag aan de slag wilt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs