Het perfecte moment

Blog 29 september - 2021

Eerst nog even dit….
Daarna ga ik…
Als ik dat kan dan…
Als ik later groot ben….

Er is altijd wel een excuus te bedenken om iets niet te doen.
Ken je die stemmetjes in je hoofd, een soort eeuwige discussie tussen het engeltje op je ene schouder en het duiveltje op je andere schouder.
Inmiddels ben ik erg bekend met deze stemmetjes en ben ik er ook achter hoe dit werkt in ons brein.
Echt heel erg interessant.
Het heeft mij leren begrijpen welke systemen ons drijven en waarom we soms bepaalde keuzes maken.
Waarom doe je wat je doet of misschien in sommige gevallen juist, waarom doe je niet wat je eigenlijk zou willen doen?

Gelukkig is er elk moment een nieuw moment. Een moment om opnieuw te kiezen.
Een moment om jezelf af te vragen met welke intentie je de dingen doet. Wat is de achterliggende gedachte?
Waar word je door gedreven? Meestal zijn er maar twee keuzes. Komt het vanuit angst of vanuit liefde?
Wanneer ik vanuit angst kies voelt het in het begin goed en overtuig ik mezelf ervan dat het een hele verstandige beslissing is geweest. Maar er komt geheid een moment dat het begint te knagen en voel ik dat ik eigenlijk liever….. iets anders had besloten.
Wanneer jij jezelf dat hoort zeggen durf je dan opnieuw te kiezen? Om te kijken hoe dat voelt?

Jij bent verantwoordelijk voor jouw keuzes, voor jouw leven, voor jouw geluk. Niemand anders.
Wat als je zou loskomen van het ideale plaatje waaraan je wellicht denkt te moeten voldoen of van wat anderen er misschien van zouden denken? Zou je dan iets anders kiezen?

Daarvoor is het wel nodig dat je leert luisteren naar jouw innerlijke stem en voelt of jouw keuzes zijn gebaseerd op angst of liefde. Hoe doe je dat? Door in ieder geval wat vaker momenten van stilte in te lassen, door niet steeds maar door te gaan, door te leren waarnemen wat er leeft in jou. Niemand anders dan jij heeft de antwoorden op wat voor jou belangrijk is.

Mindfulness helpt mij hier dagelijks bij. Het zijn mijn reminders gedurende de dag om mezelf even af te vragen hoe het met me gaat. Het leert me wat vriendelijker en liever te zijn voor mezelf wanneer ik besef dat ik eigenlijk liever……
Ik mag oefenen met oordeelloos kijken naar wat er in mij leeft en elk moment opnieuw kiezen. Voor mij voelt dat als vrijheid.

Leef jij vanuit angst of vanuit liefde?

Nathalie

PS Maandag 4 oktober is er weer een kennismaking met mindfulness! En eind oktober start de laatste training van dit jaar. Wacht niet op het perfecte moment maar neem het moment en maak het perfect.
Voor meer informatie over de workshop en de training kijk hier in de agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs