It’s not your job to like me, it’s mine

Blog 16 mei - 2019
De behoefte aardig gevonden te worden of geaccepteerd te worden is iets dat diep in ons mens-zijn geworteld zit.
 
Maar wanneer je hiernaar gaat leven ga je weg bij jezelf. Je houdt met alles wat je doet rekening met een ander. Je gaat je alvast proberen in te denken wat die ander ervan zou kunnen denken of vinden. Of liever gezegd van jou.
 
Hoe fijn zou het zijn wanneer je echt bij jezelf zou kunnen blijven? Hoe voelt het te kunnen doen wat goed voor jou voelt? Hoe voelt het om te kunnen zijn wie je echt bent?
 
Iedereen heeft zijn eigen perceptie. Jij hebt alleen invloed op wat je zelf denkt, zegt en voelt. Niet op een ander.
 
“What you think of me is none of my business”
Ik heb niets met jouw gedachten te maken.
 
Wanneer ik bij elk bericht dat ik plaats zou bedenken wat een ander ervan vindt dan kan ik niets meer schrijven. Dan blokkeer ik compleet.
Er zijn mensen die ik inspireer en mag begeleiden en er zijn mensen die het niet veel interesseert wat ik doe of het zelfs onzin vinden.
 
Ik heb wel elk moment van de dag invloed op wat ik over mezelf denk en zeg. En geloof me, het brengt je zoveel rust en vreugde wanneer je jezelf gaat trainen om de juiste dingen te zeggen.
Want alles wat je zegt heeft een effect op je gevoel.
Je kunt jezelf compleet afbranden en naar beneden halen of jezelf steunen, complimenteren, motiveren en een goed gevoel creëren.
 
Wat denk jij dat het effect hiervan is?
En niet alleen op jezelf, maar ook op anderen.
 
Wanneer jij je goed voelt over jezelf, heb je niets anders nodig. Wanneer je je goed voelt heb je niemand anders nodig, maar kun je een voorbeeld zijn voor iemand anders om hetzelfde te doen!
 
Wat ga jij tegen jezelf zeggen vandaag? ?Laat het echter in de reacties.
 
PS Zin om hiermee aan de slag te gaan? Laat het me weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs