Leef jij onvoorwaardelijk?

Blog 12 juli - 2023

Leef jij onvoorwaardelijk? Of moet je toch ergens steeds aan voldoen?
Vind je dat je pas iets verdient als je iets gedaan hebt?
Dat het pas goed is als je iets kan?
En hoe doe je dat in je werk? Houd je jezelf steeds een worst voor?
En in je relaties? Houd je misschien toch ergens een score bij?

Ongemerkt kan een bepaalde voorwaardelijkheid zomaar onderdeel zijn geworden van je leven.

Zelf heb ik gemerkt dat ik me steeds vrijer voel en gelukkiger voel wanneer ik probeer onvoorwaardelijkheid toe te passen op alle vlakken in mijn leven.
Leven zonder er iets voor terug te verwachten. Leven zonder het gevoel te hebben dat het NU nog niet goed genoeg is, dat ik nog niet goed genoeg ben. Of het het nu gaat om dat wat ik doe of de mensen om mijn heen.

Dat betekent niet dat ik geen grenzen heb of kernwaarden die voor mij heel belangrijk zijn.
Deze zijn er en zal ik blijven respecteren, maar ik probeer elke dag te oefenen met het aangaan van alle ervaringen zonder er iets voor terug te verwachten. Of mezelf iets te ontnemen omdat ik nog niet voldoe aan bepaalde voorwaarden. En de mensen om mij heen te zien voor wie ze echt zijn, zonder te oordelen en iets te verwachten.
Wanneer ik mezelf hoor zeggen of denken: ‘PAS ALS……., DAN…..’ dan weet ik dat ik moet opletten. Dan mag ik mezelf afvragen waar dit vandaan komt en of het helpend is.

Op deze manier kan ik steeds meer in verbinding zijn met mezelf en de mensen om mij heen. En steeds meer genieten van het leven. Leven in het moment.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer blogs